Η Κάρολιν περιγράφει πώς είχε βιώσει τη «θεραπεία μεταστροφής» με ηλεκτροσόκ

Το ΗΒ σκοπεύει να απαγορεύσει τέτοιες πρακτικές για ομοφυλόφιλους, αλλά θέλει να τις διατηρήσει για τα τρανς άτομα.

Article featured image
Article featured image


Μια τρανς γυναίκα μίλησε για τις φρικτές εμπειρίες που είχε υποστεί σε δήθεν θεραπεία μεταστροφής, την ώρα που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να απαγορεύσει τέτοιες πρακτικές για ομοφυλόφιλους, αλλά θα διατηρήσει νόμιμες τις «θεραπείες μεταστροφής» για τρανς άτομα, όπως μεταδίδει το pink news.

Η Κάρολιν Μέρσερ, 74 ετών σήμερα, μίλησε στο Metro για την εμπειρία της όταν δέθηκε σε μια καρέκλα και της έκαναν ηλεκτροσόκ για να τη «θεραπεύσουν» σε ηλικία 17 ετών. «Πήγα σε ένα νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οδήγησαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και με έδεσαν σε μια ξύλινη καρέκλα. Τα ηλεκτρόδια ήταν εμποτισμένα σε αλατόνερο και κολλημένα στο χέρι μου», θυμάται η Μέρσερ, από το Lancashire.

carolyn-mercer-before_city.png
Η Carolyn ήταν μόλις έφηβη όταν ένας γιατρός της υποσχέθηκε να τη «θεραπεύσει». Εικόνα: Carolyn Mercer via metro«Εικόνες γυναικών φωτίζονταν στον τοίχο μπροστά μου. Στη συνέχεια, πάτησαν απροσδόκητα τον διακόπτη. Ο πόνος διαπέρασε το σώμα μου, το χέρι μου εκτοξεύτηκε στον αέρα. Αυτό επαναλήφθηκε. Προσπάθησαν να με κάνουν να συσχετίσω τον πόνο με το πώς έβλεπα τον εαυτό μου να είναι και ποια ήθελα να είμαι».

Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής των τρανς, η Μέρσερ σχολιάζει πως τα χέρια του Μπόρις Τζόνσον θα βαφτούν με «αίμα».

Η συνταξιούχα διευθύντρια σχολείου σχολιάζει: «Αφού λέει ο Τζόνσον ότι είναι εντελώς απεχθές για τους ομοφυλόφιλους, τότε γιατί είναι αποδεκτό για τα τρανς άτομα; Είναι βάρβαρο. Ίσως θέλουν να το περάσουν οι ίδιοι και να δουν πώς είναι».

«Πέρα απ' το ότι είναι βάρβαρη, η πρακτική της μεταστροφής ευθύνεται για ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Αν δεν απαγορευτεί, θα «χυθεί αίμα στα χέρια τους» - ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό. Αν υπήρχε βούληση, η συντηρητική κυβέρνηση θα μπορούσε να επεξεργαστεί εύκολα τα περίπλοκα σημεία. Δεν θέλουν να το κάνουν».

carolyn-mercer-meta_city.png
Συνέχισε να έχει μια επιτυχημένη καριέρα και υποστηρικτική οικογένεια, αλλά εξακολουθεί να παλεύει. Εικόνα: Carolyn Mercer via metroΜετά από έξι ωριαίες συνεδρίες θεραπείας μεταστροφής και χρόνια πάλης με την κατάθλιψη, η δασκάλα μίλησε ανοικτά στην οικογένειά της και άρχισε να παίρνει ορμόνες στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πλέον ζει αυθεντικά τη ζωή της.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος έχει υποστηρίξει την απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής των τρανς, παρά τον αποκλεισμό της κοινότητας από την επικείμενη νομοθεσία, από τον Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από το YouGov για λογαριασμό των Times διαπίστωσε ότι το 58% των ψηφοφόρων των Τόρις υποστηρίζει την απαγόρευση της λεγόμενης θεραπείας μεταστροφής που «επιδιώκει να αλλάξει την ταυτότητα φύλου κάποιου, σε σύγκριση με μόλις το 19% των ψηφοφόρων των Τόρις που δεν το υποστηρίζουν.Οι Times σημειώνουν ότι οι ψηφοφόροι των Τόρις δεν βλέπουν μεγάλη διαφορά μεταξύ της απαγόρευσης της θεραπείας μεταστροφής των τρανς και της απαγόρευσης της θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλόφιλών και των bisexual, με το 63% των ψηφοφόρων των Τόρις να συμφωνούν ότι πρέπει να σταματήσει η θεραπεία που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου.

Η δημοσκόπηση ακολουθεί ένα ψήφισμα που συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές υπέρ της απαγόρευσης της θεραπείας μεταστροφής μετά τις αλλαγές που έγιναν στην προτεινόμενη νομοθεσία.

«Είναι ντροπιαστικό το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να αποκλείσει σκόπιμα τα τρανς άτομα από την απαγόρευση, σε αντίθεση με την προσέγγιση που ακολουθούν πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι τα τρανς άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να βιώσουν τις επιβλαβείς και εξευτελιστικές πρακτικές», αναφέρεται στην καμπάνια.

«Τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης δείχνουν ότι τα τρανς άτομα έχουν διπλάσια ποσοστά κινδύνου να βιώσουν τις επιβλαβείς & εξευτελιστικές πρακτικές της θεραπείας μεταστροφής. Η απαγόρευση πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι μορφές της θεραπείας μεταστροφής απαγορεύονται».


ΠΗΓΉ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ