Ελλάδα: 16χρονη νοσηλεύεται με συμπτώματα ηπατίτιδας

Η νεαρή αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο κρούσμα» καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων.

Article featured image
Article featured image


Σε ανησυχία είναι το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς μια 16χρονη εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα της νεαρής είναι πυρετός και εξανθήματα τα οποία εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο για τον αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σε ό,τι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο τοπικό μέσο, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid 19 τον περασμένο Ιανουάριο και ούσα εμβολιασμένη.

Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.


Τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Σημειώνεται πως τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς στα παιδιά είναι: έμετος, διάρροια, πόνος στην κοιλιακή χώρα, απώλεια όρεξης, πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες, σκούρα ούρα και κιτρίνισμα του δέρματος, ιδιαίτερα δε, κιτρίνισμα στο λευκό των ματιών.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC) περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, έχουν καταγραφεί έως τώρα σε όλο τον κόσμο.

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν, χτες Τρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ