Στο Ιραν ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μια καφέ αρκούδα

Οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποίησαν ένα τρακτέρ για να ακινητοποιήσουν το υπό εξαφάνιση ζώο.

Article featured image
Article featured image


Ένας άνδρας στο Ιράν συνελήφθη αφού ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μια καφέ αρκούδα που περιπλανιόταν στο χωριό Κεναζάκ, στην επαρχία Αρνταμπίλ, την περασμένη Κυριακή.

Οι κάτοικοι της περιοχής, κυνήγησαν και χτύπησαν το άγριο ζώο, που θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση, προτού χρησιμοποιήσουν ένα τρακτέρ για να το ακινητοποιήσουν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Η αρκούδα υπέστη κάταγμα στο πόδι και τη λεκάνη και τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη. Ενώ σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχοι για την προστασία του περιβάλλοντος τη μετέφεραν σε κλινική για άγρια ζώα, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο εισαγγελέας του Αρνταμπίλ καταδίκασε τη «φριχτή» πράξη και τη Δευτέρα του Πάσχα ανακοινώθηκε ότι ο «δράστης» συνελήφθη, χωρίς να ανακοινωθεί το όνομά του. Δεν είναι γνωστό αν υπήρξε κάποια αφορμή για την επίθεση των κατοίκων στο ζώο.

Ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων έχει μειωθεί στο Ιράν και θεωρούνται απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, από το Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης.



Σε ένα άλλο περιστατικό στο Ιράν, που συνέβη επίσης την Κυριακή, πυροβόλησαν και σκότωσαν περσική λεοπάρδαλη, η οποία επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον τραυμάτισε, στην πόλη Γκαεμσάρ, βόρεια της Τεχεράνης.

Το ζώο, επίσης εκπρόσωπος είδους που απειλείται με εξαφάνιση, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Αξιωματούχοι για την προστασία του περιβάλλοντος κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η λεοπάρδαλη μπήκε στην πόλη από το κοντινό δάσος, ή αν την είχαν παράνομα ως κατοικίδιο και απέδρασε.


Με πληροφορίες από BBC, huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ