Καρχαρίας δαγκώνει μια υποβρύχια κάμερα και μάς δείχνει πώς είναι να βρίσκεσαι στα σαγόνια του

Η κάμερα επιβίωσε της επίθεσης και αποκάλυψε μερικά εντυπωσιακά πλάνα από το εσωτερικό του στόματος του καρχαρία.

Article featured image
Article featured image


Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να σας φάει ένας καρχαρίας; Εντάξει, είναι μακάβριο, αλλά αν το αναρωτηθήκατε, τώρα μπορείτε να το δείτε μέσα από μερικά εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και κυρίως μέσα από την ασφάλεια της οθόνης σας!

Ο οικολόγος και σκηνοθέτης Zimy Da Kid επισκέφθηκε τις Μαλδίβες αυτόν τον μήνα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, όταν η υποβρύχια κάμερά του τράβηξε την προσοχή ενός περίεργου καρχαρία-τίγρη, ο οποίος προφανώς θέλησε να την γευτεί.

Και παρά το γεγονός ότι ο καρχαρίας έβαλε στο στόμα του και δάγκωσε την κάμερα, αυτή επέζησε, και όταν την «απελευθέρωσε» από τα σαγόνια του μάς έδωσε μια μαγευτική ματιά μέσα στο στόμα του ζώου και τον λαιμό του.

Το βίντεο δείχνει το στόμα του καρχαρία καθώς δαγκώνει την κάμερα, τα κοφτερά του δόντια, τα βράγχια στα εσωτερικά τοιχώματα και τον κλειστό λαιμό.



Το βίντεο καταγράφηκε στο Fuvahmulah, νότια των Μαλδίβων, όπου ο πληθυσμός των εν λόγω καρχαριών τίγρεων είναι μεγάλος.

Μιλώντας για την απίστευτη συνάντηση, ο Zimy είπε στον «Independent»: «Έβαλα στην Insta360 μου ένα βάρος, μετά την τοποθέτησα στην άμμο και ο καρχαρίας ήταν απλώς περίεργος. Είδε αυτό το γυαλιστερό πράγμα και σκέφτηκε ‘άσε με να το δοκιμάσω’ και μετά δάγκωσε την κάμερα».

Ο 29χρονος είπε ότι θέλει να αλλάξει την αρνητική αντίληψη που έχουν συχνά οι άνθρωποι για αυτά τα -παρεξηγημένα- ζώα, εξηγώντας: «Όταν οι καρχαρίες δαγκώνουν ανθρώπους δεν είναι επειδή θέλουν να μας φάνε, είναι επειδή βλέπουν κάποιον και είναι περίεργοι και απλώς δαγκώνουν».

«Αλλά συνήθως δεν τρώνε ποτέ το άτομο επειδή δεν τους αρέσει», πρόσθεσε.



Ο κινηματογραφιστής θέλει επίσης, μέσω των θαλάσσιων ντοκιμαντέρ του, να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προστατεύσουν τον πλανήτη, τονίζοντας τη σημασία των καρχαριών στο οικοσύστημα του ωκεανού.

«Ο σκοπός μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να ερωτευτούν τους καρχαρίες μέσα από όμορφες εικόνες», είπε, προσθέτοντας «Άρχισα να κινηματογραφώ καρχαρίες γιατί εξαφανίζονται με πολύ, πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που θα είναι πολύ κακό για τον ωκεανό».

«Αν οι καρχαρίες εξαφανιστούν, τότε ολόκληρο το οικοσύστημα του ωκεανού θα καταρρεύσει. Αν ο ωκεανός καταρρεύσει, τότε θα καταρρεύσουμε μαζί του».


Με πληροφορίες από Independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ