Το αρχείο που απέστειλε ο Γκιώνης στην Αστυνομία Κύπρου «χαρακτηρίζεται από γενικότητες»

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με τους ισχυρισμούς του ακτιβιστή που εμπλέκουν την Κύπρο σε κύκλωμα μαστροπείας.

Article featured image
Article featured image


Σε σχέση με το αρχείο του κ. Ηλία Γκιώνη, που απεστάλη τον Ιανουάριο 2022 στην Αστυνομία Κύπρου και που σύμφωνα με τον ίδιο αφορά σε πληροφορίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή/και Κύπριους σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται νεαρές γυναίκες και τις παρασύρουν σε πορνεία, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ενημερώνει τα ακόλουθα:

- Το αρχείο του κ. Γκιώνη και όλες οι πληροφορίες/καταγγελίες/ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται σε αυτό, μελετήθηκαν ενδελεχώς από την Αστυνομία. Από τη μελέτη του υλικού διαπιστώθηκε ότι αυτό χαρακτηρίζεται από γενικότητες, χωρίς να δίδονται συγκεκριμένες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ή πρόσωπα.

- Ο φάκελος διερεύνησης της υπόθεσης απεστάλη ακολούθως στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το υλικό, έδωσε οδηγίες προς τους ανακριτές για συνέχιση του ανακριτικού έργου επί συγκεκριμένων θεμάτων.

- Μετά από τις περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας, ο φάκελος διαβιβάστηκε εκ νέου στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, όπου κατόπιν μελέτης και αξιολόγησης του πρόσθετου μαρτυρικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία που να στοιχειοθετεί αδίκημα ή έστω να δικαιολογεί περαιτέρω διερεύνηση από την Αστυνομία.

- Κατά συνέπεια, με βάση πάντοτε τα υφιστάμενα δεδομένα, ο φάκελος επιστράφηκε στην Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ