Στο Μουντιάλ του Κατάρ θα διαιτητεύσουν για πρώτη φορά γυναίκες

Στο Μουντιάλ του ομοφοβικού Κατάρ, τα γήπεδα του οποίου χτίστηκαν με το αίμα -κυριολεκτικά- των εργατών, η είδηση για τις γυναίκες διαιτητές χάνει μάλλον την πραγματική της ουσία.

Article featured image
Article featured image


Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ, γυναίκες διαιτητές θα διευθύνουν αγώνες της διοργάνωσης. Πρόκειται για τη Stephanie Frappart από τη Γαλλία, τη Salima Mukansanga από τη Ρουάντα και τη Yoshimi Yamashita από την Ιαπωνία. Θα υποστηριχθούν από τρεις γυναίκες βοηθούς διαιτητές.

Συνολικά, για τη φετινή διοργάνωση που ξεκινά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στο Κατάρ, επιλέχθηκαν 36 διαιτητές, 69 βοηθοί διαιτητές και 24 διαιτητές βίντεο (VAR).«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι "πρώτα η ποιότητα" και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA (και βετεράνος διαιτητής) Πιερλουίτζι Κολίνα.

«Με αυτόν τον τρόπο τονίζουμε ξεκάθαρα ότι για εμάς μετράει η ποιότητα και όχι το φύλο. Ελπίζω ότι στο μέλλον, η επιλογή γυναικών διαιτητών για μεγάλες διοργανώσεις στο ανδρικό ποδόσφαιρο, δεν θα θεωρείται ως κάτι συγκλονιστικό, αλλά ως φυσιολογικό», δήλωσε με νόημα ο Ιταλός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζουμε ότι στο Μουντιάλ του Κατάρ οι σημαίες των ΛΟΑΤΚΙ θα κατάσχονται «για λόγους ασφαλείας», γιατί εκεί το να είσαι γκέι τιμωρείται ακόμη και με θανατική ποινή, ενώ για να χτιστούν τα γήπεδα της διοργάνωσης σκοτώθηκαν χιλιάδες εργάτες, «βάφοντας» με το αίμα τους τη μεγάλη «γιορτή» του ποδοσφαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ