Ένα τουκάν που έσπασε το ράμφος του απέκτησε νέο με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή

Το πριν και το μετά είναι εντυπωσιακό.

Article featured image
Article featured image


Ένα τυχερό τουκάν απέκτησε ξανά το σπασμένο του ράμφος με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή.

Το νεαρό πουλί έφτασε σε ένα κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων στο Mato Grosso do Sul της Βραζιλίας με ένα χτυπημένο άνω ράμφος. Το πτηνό πέρασε οκτώ μήνες στο κέντρο αποκατάστασης, καθώς οι κτηνίατροι περίμεναν μέχρι να μεγαλώσει πλήρως το πτηνό ώστε να μπορέσουν να το αντικαταστήσουν με ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο προσθετικό ράμφος.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία περιβάλλοντος της Βραζιλίας δείχνουν το τουκάν σε ένα τραπέζι, με ένα μεγάλο κομμάτι από το υπερμεγέθες ράμφος του να λείπει. Τελικά το τροπικό πτηνό απέκτησε ξανά άνω ράμφος με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

tucan-ramfos-3d-priner_city.jpegΟ Δρ. Lucas Cazati, από το Κέντρο Αποκατάστασης Άγριων Ζώων (CRAS), δήλωσε: «Το τουκάν έφθασε νεαρό και με χτυπημένο άνω ράμφος. Καθώς το πουλί είχε μεγάλη δυσκολία να τραφεί, περιμέναμε να ενηλικιωθεί για να μπορέσουμε να τυπώσουμε ένα ράμφος συμβατό με το βάρος και το μέγεθός του».

Tucano-reabilitado-no-CRAS-Imasul-2_city.jpgΤο προσθετικό μέλος δημιουργήθηκε από υλικό ειδικό για το σκοπό αυτό, και σχεδιάστηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή που δώρισε ο φυσιολόγος Richard Rasmussen. «Σήμερα, το τουκάν τρώει καλά, συμπεριφέρεται καλά και εξακολουθούμε να το φροντίζουμε», συμπληρώνει ο Δρ. Cazati.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ