«Με βίασαν στα 22 μου, ένιωθα τόσο μόνη, αλλά ευτυχώς η άμβλωση ήταν μια επιλογή»

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Αμερικανίδας βουλεύτριας, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, στον απόηχο της κατάργησης του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση.

Article featured image
Article featured image


Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Αμερικανίδα βουλεύτρια Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, στο περιθώριο της έντονης αντιπαράθεσης μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, ανατρέπτοντας μια απόφαση – νόμο 50 χρόνων.


Η ίδια, σε συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της και «ευτυχώς η άμβλωση ήταν μία επιλογή».

Η βουλεύτρια της Νέας Υόρκης, η οποία πρωτοστάτησε σε συλλαλητήρια υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο δικαίωμα είναι απαραίτητο ως μια πορεία προς τα εμπρός για πολλές γυναίκες, παρ’ ότι η ίδια, όταν τη βίασαν, δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε άμβλωση.

«Όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, με βίασαν, όταν ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω ένα τεστ εγκυμοσύνης σε μια δημόσια τουαλέτα στο κέντρο του Μανχάταν», τόνισε.

«Όταν κάθισα εκεί, περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να διαλέξω τη μοίρα μου», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε.

Η άμβλωση είναι νόμιμη στη Νέα Υόρκη, αλλά περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο οποίος είτε περιορίζει αυστηρά, είτε απαγορεύει την άμβλωση.

Συνολικά, οι πολιτείες που αναμένεται να περιορίσουν ή και να απαγορεύσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τις αμβλώσεις, αναμένεται να φτάσουν τις 26.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ