Το viral βίντεο με τον Κύπριο που μαθαίνει σε ξένους να τραγουδούν τον «Καφκά»

Όταν η κυπριακή παραδοσιακή μουσική κάνει διεθνή καριέρα.

Article featured image
Article featured image


Ένα βίντεο κυκλοφορεί στο TikTok τις τελευταίες ώρες από τον λογαριασμό @alejjos_, στο οποίο ένας Κύπριος παρουσιάζεται να διδάσκει το κυπριακό τραγούδι «Ο Καφκάς» σε άτομα που δεν μιλούν ελληνικά, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ακούγοντάς τους να τραγουδούν.

Ο Αλέχος φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε μια αίθουσα με έναν πίνακα, πάνω στον οποίο αναγράφονται οι στίχοι του τραγουδιού με λατινικούς χαρακτήρες και καθοδηγεί τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται στον χώρο για το πώς να τραγουδήσουν.

Από τις διάφορες φωνές που ακούγονται, ξεχωρίζει μια γυναικεία, η οποία προσπαθεί να τραγουδήσει όσο πιο σωστά γίνεται τα λόγια του κυπριακού κομματιού.



Σκρολάροντας στον λογαριασμό του Αλέχου στο TikTok μπορεί να δει κανείς και μια διασκευή του κομματιού, σε μια ερμηνεία του Πιερή Ζαρμά, στην οποία ο TikToker πρόσθεσε ένα δυναμικό και πιασάρικο techno μπιτάκι.



Σε παλαιότερο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό, ο TikToker περπατά στον δρόμο με έναν Ιρλανδό, ενώ στη λεζάντα γράφει: «Διδάσκοντας έναν Ιρλανδό τύπο πώς να τραγουδά “τον καφκά” στους δρόμους της Βουδαπέστης».



Ο καλλιτέχνης δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο τραγούδι, καθώς έχει δημοσιεύσει διάφορες διασκευές κυπριακών (και όχι μόνο) κομματιών, ύμνων της εκκλησίας και ήχων από βιντεάκια που γίνονται viral ανά καιρούς.

@alejjos_ Replying to @Skalapountaros Χριστίνα Καλησπέρα 🤓 #fyp #stavrosgewrgas #antrasstigmh #greektiktok #viral @antrasstigmi ♬ original sound - alejjos (αλέχος)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ