Ελεφαντίνα σε κατάσταση αμόκ στριφογυρίζει μια τουρίστρια με την προβοσκίδα της

Η PETA ζητά να μεταφερθεί σε καταφύγιο ελεφάντων, όπου θα μπορέσει «να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων που υπέστη σκλαβωμένη ολόκληρη τη ζωή της».

Article featured image
Article featured image


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει την επίθεση ενός ελέφαντα κατά Ρωσίδας σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Ινδία.

Στις εικόνες-σοκ, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος στο οχυρό Αμέρ, στην κορυφή ενός λόφου με θέα στην Τζαϊπούρ, ο θηλυκός ελέφαντας «Γκούρι» διακρίνεται να αρπάζει με την προβοσκίδα του τη γυναίκα και να την τινάζει πέρα-δώθε, προτού τη σωριάσει στο έδαφος με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της.

Ένα άλλο άτομο διακρίνεται στα πλάνα να πέφτει από τη ράχη του παχύδερμου, καθώς ο ελέφαντας στριφογυρίζει με ορμή την τουρίστρια στην αυλή του οχυρού.

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων PETA, δύο άτομα τραυματίστηκαν στο τρομακτικό συμβάν. Ο ίδιος ελέφαντας, που μεταφέρει τουρίστες στο αξιοθέατο, είχε τραυματίσει σοβαρά και έναν καταστηματάρχη τον Οκτώβριο του 2022.Σύμφωνα με ζωοφιλικές οργανώσεις, οι ελέφαντες μπορεί να γίνουν επιθετικοί, ακόμη και να σκοτώσουν ανθρώπους, όταν απειλούνται ή τους κακομεταχειρίζονται, όπως συμβαίνει σε χιλιάδες παχύδερμα που χρησιμοποιούνται για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς σε χώρες της Ασίας. Μόνον στην Ινδία κάπου 400 άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως σε συγκρούσεις με ελέφαντες, σύμφωνα με το International Fund for Animal Welfare.

Η PETA ζητά να μεταφερθεί η Γκούρι σε καταφύγιο ελεφάντων, όπου θα μπορέσει «να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων που υπέστη σκλαβωμένη ολόκληρη τη ζωή της». Όπως λέει η οργάνωση, η επιθετική αυτή συμπεριφορά χαρακτηρίζει ζώα τα οποία έχουν κακομεταχειριστεί οι ιδιοκτήτες τους, και καλεί τους τουρίστες να αποφεύγουν δοσοληψίες με επιχειρήσεις που φέρονται βάρβαρα σε ελέφαντες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ