«Με αυτό το ταξίδι, συμπληρώθηκε το παζλ των σπουδών μας!»

Η εμπειρία των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Frederick στο Λονδίνο.

Article featured image
Article featured image

Το καλοκαίρι είναι ταξίδια και διασκέδαση. Για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick, όμως, είναι και εκπαίδευση! Φοιτητές και φοιτήτριες που επέλεξαν Ναυτιλιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο ταξίδεψαν στα μέσα Ιουνίου στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους φορείς της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς.

«Με αυτό το ταξίδι, συμπληρώθηκε το παζλ των σπουδών μας!», λέει ο Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος συμμετείχε στο ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποιεί το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου. Μέσα σε πέντε μέρες, ο Μάριος - με τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές του - μάζεψε εμπειρίες και ενίσχυσε τις γνώσεις του για τον τομέα που επέλεξε να ακολουθήσει.

«Τι με εντυπωσίασε περισσότερο; Το πόσο πιο εύκολα μπόρεσα να κατανοήσω πώς δουλεύουν τα πράγματα στον τόσο πολυπεπίπεδο τομέα των Ναυτιλιακών! Συνειδητοποίησα ότι πλέον αντιλαμβάνομαι πράγματα που δυσκολευόμουν στη θεωρία να κατανοήσω πώς λειτουργούν».

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 μέχρι τις 21 Ιουνίου, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Intercargo, την Intertanko, το Bayes Business School, τη Lloyd’s και το Shipowners P&I Club, τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, το Baltic Exchange, τη Ναυτιλιακή Τράπεζα Standard Chartered, τους Amphitrite Underwriters κ.ά. «Σε όλους αυτούς τους χώρους, είδαμε με τα μάτια μας πώς οργανώνεται και πώς λειτουργεί ο τομέας της Ναυτιλίας, μιλήσαμε με ανθρώπους που είναι ηγέτες στους τομείς τους και κατέχουν θέσεις-κλειδιά. Ουσιαστικά, μιλούσαμε και επικοινωνούσαμε με την πραγματική αγορά!».

field trip_frederick university_Shipowners P+I Club 3.jpg


field trip_maritime students_frederick university_IMO.jpg


Field trip_Maritime students_Frederick University_Lloyds under lutine_2024.jpg



Ακόμη, ο Μάριος και οι συμφοιτητές/τριες του επισκέφτηκαν τον Πρώτο Μεσημβρινό του Greenwich, το ομώνυμο Αστεροσκοπείο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και το διάσημο ιστιοφόρο Cutty Sark, μνημείο παγκόσμιας ναυτικής κληρονομιάς.

Field trip_Maritime Students_Frederick University_Cutty Sark.jpg


Field trip_Frederick University_maritime students_Greenwich_2024.jpg


maritime museum_field trip_frederick university_2024.jpg


Field trip_Maritime students_Frederick University_2024.jpg



«Πράγματι, αυτές οι εμπειρίες, χάρη στη διαδραστική τους φύση, καθιστούν τη διαδικασία μάθησης αξέχαστη και βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενισχύοντας και το ενδιαφέρον τους για τον τομέα. Παρέχουν πρακτική εξοικείωση και εμπειρία, καθώς και πραγματική επαφή με τα λειτουργικά και ρυθμιστικά όργανα της ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο»,
σχολιάζει ο Δρ Εμμανουήλ Νικολαΐδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick, ο οποίος συνόδευσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στο Λονδίνο, με τον Δρα Νικόλα Μπερκέτη, Λέκτορα στο ίδιο Τμήμα. Όπως εξηγούν οι διδάσκοντες: «Tα εκπαιδευτικά ταξίδια προσφέρουν πρακτική εμπειρία, βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, δίνουν ευκαιρίες δικτύωσης και συμβάλλουν σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική προοπτική».

IMG5.jpg



Το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick
διοργανώνει διεθνή ταξίδια εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από το 2019, έχοντας μέχρι στιγμής επισκεφτεί την Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας, τη Χάγη και άλλα μέρη παγκόσμιου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

«Έχω ήδη ωφεληθεί από το Πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών και δεν έχω καν ολοκληρώσει τις σπουδές μου!», σημειώνει ο Μάριος. «Οι πρακτικές εμπειρίες και οι επαφές που έχουμε με τη ναυτιλιακή βιομηχανία χάρη στις διασυνδέσεις του Πανεπιστημίου, μου επέτρεψαν να εφαρμόσω τη θεωρητική γνώση σε πραγματικές συνθήκες, και να έχω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην καριέρα μου. Ενώ σπουδάζω, εργάζομαι στη Scylla AG ως υπεύθυνος για τη διαχείριση λειτουργιών πληρώματος και τη διασφάλιση συμμόρφωσης σε κανονισμούς, και τα μαθήματα στο Ναυτικό Δίκαιο και τα logistics είναι πολύ βοηθητικά! Νιώθω πως η εκπαίδευση και οι εμπειρίες που έχω αποκτήσει εδώ, θέτουν μια σταθερή βάση για την πορεία μου στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

maritime students_field trip_Lloyds lunch2_frederick university.jpg



Χορηγοί του εκπαιδευτικού ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ήταν οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες Island Oil Holdings και DP World Limassol, που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Frederick σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, και αυτή την περίοδο προσφέρουν υποτροφίες για σπουδές σε προγράμματα του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick.

Συγκεκριμένα, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου:

-Η Island Oil προσφέρει δύο (2) υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων στο πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών.

-Η DP World προσφέρει δύο (2) πλήρεις υποτροφίες - μία για το πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών και μία για ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου: Διεθνές Εμπόριο & Ναυτιλιακή Διοίκηση (προσφέρεται και σε εξ αποστάσεως μορφή), Ναυτικό Δίκαιο & Ναυτιλιακά (προσφέρεται και σε εξ αποστάσεως μορφή), Ναυτική Μηχανική και Διοίκηση.

Οι υποτροφίες αφορούν φοιτητές/τριες που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Το
Πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών προσφέρεται στο Πανεπιστήμιο Frederick σε Λευκωσία και Λεμεσό. Για περισσότερα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός) ή μέσω email στο adminfo@frederick.ac.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ