To viral βίντεο στη συναυλία των Coldplay έφερε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων στις στοιχηματικές

Την επόμενη οι προβλέψεις για την απομάκρυνση του Byron από τη θέση του CEO είχαν εκτοξευτεί.

Article featured image
Article featured image

Στις 16 Ιουλίου, ο Andy Byron - πρώην πλέον CEO της Astronomer - καταγράφηκε από την kiss cam σε συναυλία των Coldplay να αγκαλιάζει τη διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Kristin Cabot.

Οι δύο τους μόλις αντιλήφθηκαν ότι προβάλλονται στις γιγαντοοθόνες προσπάθησαν να κρυφτούν για να αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ και προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον σε γνωστές πλατφόρμες στοιχημάτων, όπως οι: Kalshi και Polymarket.



Την επόμενη κιόλας ημέρα, οι προβλέψεις για την απομάκρυνση του Byron από τη θέση του CEO είχαν εκτοξευτεί.

Το Σάββατο το απόγευμα, η εταιρεία τεχνολογίας Astronomer ανακοίνωσε την παραίτηση του Byron, δίνοντας τέλος στις εικασίες. Το σκάνδαλο προκάλεσε συνολικές συναλλαγές ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Kalshi και 5,3 εκατομμυρίων στην Polymarket.

Η παραίτηση του Byron ακολούθησε την ανακοίνωση της Astronomer την Παρασκευή ότι ξεκίνησε «επίσημη έρευνα» για την υπόθεση, και ότι ο CEO είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η δημοτικότητα των πλατφορμών στοιχημάτων έχει εκτοξευθεί εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024 και έχουν πλέον γίνει ένας συνηθισμένος τρόπος για να αποτυπώνεται η τάση και το αίσθημα του κοινού σε ποικίλα θέματα.

Ένα άλλο δημοφιλές στοίχημα στην Kalshi είναι το αν ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, θα αποχωρήσει από τη θέση του εντός του έτους, με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα απειλήσει να απολύσει τον Πάουελ, κατηγορώντας τον ότι δεν μειώνει τα επιτόκια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ