«Στο ‘Τρίο του Porto Sueño’ θα θέλετε να τραγουδάτε και να χορεύετε»

Όλοι στην πόλη μιλάνε για «Το Τρίο του Porto Sueño», τη νέα παραγωγή της ομάδας που ανέβασε φέτος και τη «Φρουτοπία», κι εμείς μιλάμε με την Ελεονώρα Ρούσσου, υπεύθυνη για τις διασκευές των τραγουδιών αλλά και τη μουσική διδασκαλία της παράστασης -αυτό δηλαδή που θα ακούσεις αν πας στον Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης αυτές τις μέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Ελεονώρα, μια μουσικoθεατρική παράσταση σε ρυθμούς swing, λέει το δελτίο Τύπου. Δηλαδή, τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε;

Θα δούμε τις περιπέτειες τριών κοριτσιών μέσα σ’ ένα πλαίσιο vintage αισθητικής (κοστούμια, σκηνικά), τις οποίες θα συνοδεύουν χορογραφίες και διασκευές γνωστών τραγουδιών σε «swing feel», δηλαδή σ’ ένα ανάλαφρο ρυθμικό συναίσθημα. Με απλά λόγια, θα θέλετε να τραγουδάτε και να χορεύετε!

Ποια γνωστά τραγούδια επέλεξες να διασκευάσεις;

«Ι need a hero», «Delilah»… Μμμ, δεν θα τα δώσω όλα!

Υπάρχει ένα γενικότερο trend με το swing στο νησί ή είναι η ιδέα μου;

Ναι, τα τελευταία χρόνια καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Μαραβέγιας, η Μαρίζα Ρίζου, οι ΝΑΜΑ, οι Gadjo Dilo κ.ά., δισκογράφησαν swing μουσική με ελληνικό στίχο, κάνοντάς την πιο προσβάσιμη στο κοινό. Αυτό δημιούργησε ένα πλαίσιο για παραστάσεις όπως η δική μας, και μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε κι άλλα τραγούδια του είδους.

Πέρα από την επιλογή των τραγουδιών και τις διασκευές, ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σου στην παράσταση;

Στην παράσταση θα συντονίζω την ορχήστρα και θα παίζω φλάουτο.


Αναφορές  για την παράσταση αποτελούν για εμάς οι Andrew Sisters, οι παλιές ορχήστρες swing με ντραμς, κοντραμπάσο και χάλκινα/ξύλινα πνευστά, οι δεκαετίες από ’30-’60, ζωντανή ενέργεια και χρώματα, πολλά χρώματα!




Κοντραμπάσο, τρομπέτα, σαξόφωνο, πιάνο, φλάουτο, ντραμς… Μια ορχήστρα που περιλαμβάνει όργανα από όλες τις κατηγορίες. Πόσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα σε μια παράσταση όταν η μουσική είναι ζωντανή και μάλιστα όταν υπάρχει αυτό που λέμε full ορχήστρα;

Είναι ό,τι καλύτερο! Η ζωντανή μουσική δίνει παλμό σε μια παράσταση, γιατί ολοκληρώνει το τετράπτυχο των άλλων «ζωντανών» μερών -του λόγου, του χορού και του τραγουδιού. Έτσι, ο θεατής βιώνει άμεσα όλα τα επίπεδα ακρόασης και θέασης.

Πέρα από την comic αισθητική, ποιες άλλες θα έλεγες πως είναι οι αναφορές σου/σας για την παράσταση «Το Τρίο Του Porto Sueño»;

Οι Andrew Sisters, οι παλιές ορχήστρες swing με ντραμς, κοντραμπάσο και χάλκινα/ξύλινα πνευστά, οι δεκαετίες από ’30-’60, ζωντανή ενέργεια και χρώματα, πολλά χρώματα!

 



Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το εν λόγω project; Τελειώνοντας, τι θα ήθελες ιδανικά να σου μείνει ως κέρδος;

Σίγουρο κέρδος είναι η γνωριμία και η συνεργασία μου με αυτή την ομάδα! Όταν ζεις την τέχνη σου και τη δημιουργική διαδικασία, αυτό είναι ευλογία από μόνο του. Η τέχνη είναι κοινωνία, είναι μοίρασμα κι αυτό ξεκινά από τον πυρήνα, την καλλιτεχνική ομάδα και καταλήγει στο θεατή. Η προσδοκία μου λοιπόν, είναι το μοίρασμα.

 

Το Τρίο Του Porto Sueño​

Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, παλιά Λευκωσία

Παραστάσεις 8, 9, 10, 12, 14, 16, 17 & 18 Οκτωβρίου

Ώρα 20.30

Πληροφορίες 96455810


 

Και ένα instagram post από την πρεμιέρα




 

"Το τρίο του Porto Sueno" - a must see! Congrats guys! What an amazing show!

A photo posted by andreasesc (@andreasesc) on




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ