Η Κωνσταντίνα είναι η μοναδική γυναίκα «Ζητάς» στην Αστυνομία Κύπρου

«Μου άρεσαν πολύ οι μηχανές από παλιά και θαύμαζα τους Αστυνομικούς Μοτοσυκλετιστές, γνωστούς και ως “Ζητάες”. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία από τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου και έτσι πήρα την απόφαση να εργαστώ στο συγκεκριμένο τμήμα».

 


Article featured image
Article featured image

Από τον Μάριο Ιγνατίου (Pafos Press) για λογαριασμό της Σημερινής της Κυριακής

 

Η Κωνσταντίνα Χατζηχριστοφή Κυριακίδου από την Πάφο είναι παντρεμένη με τον Κυριάκο Κυριακίδη, επαγγελματία οδηγό λεωφορείου και μητέρα δυο παιδιών, ενός αγοριού 12 ετών και μιας κορούλας 6,5.

H νέα Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και ειδικά ο Αστυνομικός Διευθυντής, Νίκος Πενταράς της έδωσαν πρόσφατα την ευκαιρία να κάνει αυτό που αγαπάει μέσα από το Αστυνομικό Σώμα, εξ ου και πλέον η Τροχαία Πάφου διατηρεί στις τάξεις της μια γυναίκα αστυνομικό η οποία υπηρετεί στο μηχανοκίνητο τμήμα με τις μηχανές της ομάδας «Ζ» βγάζοντας κανονικά βάρδιες όπως οι άντρες συνάδελφοί της και κάνοντας περιπολίες.

Η Κωνσταντίνα λοιπόν δικαίως μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι η μοναδική γυναίκα στην Κύπρο που υπηρετεί τη συγκεκριμένη επίλεκτη ομάδα αυτή τη στιγμή.

Ναι μεν υπάρχουν ακόμη 9 γυναίκες παγκύπρια που έχουν τις απαιτούμενες άδειες και πέρασαν από την απαραίτητη εκπαίδευση, για διάφορους λόγους όμως δεν υπηρετούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε αυτό το Τμήμα της Αστυνομίας.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ