Paparazzi: Ο street artist που κρύβεται πίσω από τα πιο εντυπωσιακά γκράφιτι στην Κύπρο

Σήμερα, γιορτάζουν όλοι εκείνοι οι καλλιτέχνες που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν την τέχνη τους έξω από τα στενά πλαίσια μιας γκαλερί, συνήθως στον δρόμο.

 


Article featured image
Article featured image

Ζογκλέρ, ακροβάτες, μουσικοί, χορευτές, ζωγράφοι, γκραφιτάδες και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες, δίνουν καθημερινά τη ψυχή και το ταλέντο τους στους δρόμους, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τη ρουτίνα μας πιο υποφερτή και πιο όμορφη.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε να τιμάται το 2007, στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο, πάντοτε το τελευταίο Σάββατο του Οκτώβρη.

Στόχος της είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της τέχνης στον δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 



Διάβασε επίσης: Το στενό της Πύθωνος στην παλιά Λευκωσία είναι hip



 

Η CITY, με αφορμή την ημέρα αυτή, συνάντησε έναν από τους πιο γνωστούς street artist της Κύπρου, τον Αχιλλέα Μιχαηλίδη, γνωστό και ως Paparazzi.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα πιο εντυπωσιακά γκράφιτι της Κύπρου.

Ο Αχιλλέας ξεκίνησε να εκφράζεται στον δρόμο από τα 14 του χρόνια…

Δες πιο κάτω το την ιστορία του.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ