Το όμορφο και μεταμοντέρνο οικοδόμημα του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής [εικόνες]

Με μίνιμαλ αφαιρετική διάθεση, οι σχεδιαστές του κτηρίου προτίμησαν να δώσουν μια περισσότερο φουτουριστική εικόνα στο οικοδόμημα με έμφαση στην κυριάρχη τάση του ημιτελούς. 

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Δημοσιογράφος Ευάγγελος Ευαγγέλους/ΣΙΓΜΑ

 

Σχολείο - Ναρκοπέδιο. Έτσι χαρακτήρισαν το κτήριο του δημοτικού τους σχολείου ο σύνδεσμος γονέων και το κοινοτικό συμβούλιο Επισκοπής, οι οποίοι έπειτα από απόφασή τους δεν επέτρεψαν στο σχολείο να λειτουργήσει σήμερα, με την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στο χώρο του σχολείου.

Ο λόγος, όπως αναφέρουν, είναι η άθλια κατάσταση του κτηρίου το οποίο εδώ και τρία χρόνια είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο και αποτελεί κίνδυνο θάνατο για όσους κυκλοφορούν εκεί. Παράλληλα, εκτός από σχολείο-ναρκοπέδιο υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση με τους τεχνικούς ακόμη να μην έχουν βρει το λάθος, ενώ δύο εκπαιδευτικοί κινδύνευσαν να πάθουν ηλεκτροπληξία πριν μερικές ημέρες.

 



 

Οι γονείς κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση  στην εκτέλεση του έργου με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει για τρίτο χρόνο εργοτάξιο.

«Το Μάιο του 2018 σε επίσκεψη του στο σχολείο μας ο υπουργός Παιδείας  διαβεβαίωσε ότι θα παραδοθεί η β΄ φάση πριν ανοίξει το σχολείο. Σε τελευταία συνάντηση που είχαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, τον εργολάβο, τη σχολική εφορεία μας βάλανε νέο χρονοδιάγραμμα 7 του Οκτώβρη», επισημαίνει ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του σχολείου, Ανδρέας Κτώρου.

 



 

Με πληροφορίες από Sigmalive


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ