«Θα αντιμετωπίσει ποινές ισόβιας φυλάκισης ο Ορέστης»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας μίλησε ο παραιτηθέντας Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Article featured image
Article featured image

Όπως είπε, εκτιμά ότι η χρήση του sonar, θα προσφέρει τη δυνατότητα, μέσω λέιζερ, να εντοπιστεί, αν υπάρχει πτώμα, στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο.

Για όλες τις εξελίξεις επισκεφτείτε το SigmaLive.com.

«Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θα μπορέσουμε να βρούμε τα πτώματα και να σταλούν στους οικείους τους», είπε και προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου οργάνου για τη διερεύνηση περιστατικών παραβίασης δικαιωμάτων ανθρώπων από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τους πρέσβεις και τους προξένους των Φιλιππίνων, της Σρι Λάνκα, του Νεπάλ, της Ινδίας και του Βιετνάμ και εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για όσα έχουν συμβεί.

Ο παραιτηθείς υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες και ο ύποπτος να «οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου θα αντιμετωπίσει ποινές ισόβιας φυλάκισης».

Εξήγησε ακόμη τις διαφορές ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα σε ότι αφορά την σχέση αστυνομίας και δικαιοσύνης. «Στην Ελλάδα, οι εισαγγελείς υπάγονται στις δικαστικές αρχές. Στην Κύπρο, η αστυνομία, με την συμπλήρωση των ανακρίσεων απευθύνεται στον γενικό εισαγγελέα. Παρακάμπτεται εντελώς το υπουργείο και ο υπουργός δεν έχει αρμοδιότητα επί των θεμάτων. Και πολύ σωστά γίνεται, για να υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Έτσι, δεν υπήρχε η δυνατότητα να έχω γνώση, γιατί θα ήταν υπέρβαση εξουσίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ