Δημοπρατούνται 170 ελέφαντες λόγω υπερπληθυσμού

Η ανακοίνωση έγινε μέσω αγγελίας στην κρατική εφημερίδα New Era.

Article featured image
Article featured image

«Η ξηρασία και η αύξηση του αριθμού των ελεφάντων, σε συνδυασμό με περιστατικά συγκρούσεων με ανθρώπους, επιβάλλει την ανάγκη μείωσης των πληθυσμών των ζώων», αναφέρεται σε αγγελία της κρατικής εφημερίδας New Era.

Η διαφήμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δασών και Τουρισμού έχει σκοπό να προσελκύσει προσφορές με συγκεκριμένες ωστόσο προδιαγραφές, μεταξύ των οποίων η τήρησης διεθνών προτύπων και η άδεια εξαγωγής των ζώων, όπου απαιτείται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την προσφορά τους μέχρι τις 29 Ιανουαρίου. Πέρυσι, η χώρα ενέκρινε την πώληση τουλάχιστον 1.000 άγριων ζώων που κινδύνευαν να πεθάνουν από πείνα λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας.

Τα ζώα προς πώληση ήταν ελέφαντες, βουβάλια, καμηλοπαρδάλεις και ιμπάλα. Όπως πολλά άλλα αφρικανικά έθνη, η Ναμίμπια προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας των ειδών υψηλής αξίας όπως ελέφαντες και ρινόκερους, και της σωστής διαχείρισης του κινδύνου εισβολής των ζώων σε κατοικημένες περιοχές. Στη Ναμίμπια ο πληθυσμός των ελεφάντων έχει αυξηθεί από περίπου 7.500 το 1995 σε 24.000 το 2019 σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Με πληροφορίες του Reuters/BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ