Η συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτήν τη φωτογραφία του 1889

Ένα σημαντικό μάθημα ζωής.

Article featured image
Article featured image

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Δαμασκό το 1889, από τον Ιταλό φωτογράφο Tancrède Dumas. Τα ονόματα των αντρών στην φωτογραφία  ήταν Samir και Mohammed και η ιστορία τους σημάδεψε την ανθρωπότητα.

Ο Samir ήταν χριστιανός και παραπληγικός. Αυτός που τον κουβαλάει στην πλάτη του είναι ο Mohammed, ήταν μουσουλμάνος και τυφλός. Βασιζόταν στα μάτια του Samir για να περπατάει, ενώ ο Samir χρησιμοποιούσε την πλάτη του φίλου του για να μετακινείται στους δρόμους της πόλης.


Ήταν και οι δύο ορφανοί και ζούσαν στο ίδιο δωμάτιο. Ο Samir ήταν «hakawati», είχε δηλαδή το χάρισμα της αφήγησης και έλεγε παραμύθια από τις χίλιες και μία νύχτες σε πελάτες ενός καφέ της Δαμασκού. Ο Mohamed εργαζόταν ως πωλητής μπροστά από το ίδιο καφέ και του άρεσε να ακούει τις ιστορίες του φίλου του.

Samir και Mohammed 2.jpg


Όταν πέθανε ο Samir, ο φίλος του αποσύρθηκε στο δωμάτιό τους, όπου βρέθηκε νεκρός αφού έκλαιγε απαρηγόρητος για επτά συνεχόμενες ημέρες.

Ο Samir ήταν τα μάτια του Mohamed και ο Mohamed ήταν τα πόδια του Samir. Η ιστορία τους ενέπνευσε κινούμενα σχέδια, βιβλία και ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της πασίγνωστης Ινδικής ταινίας «Dosti» που σημείωσε τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες της Ασίας.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Μεγάλες Εικόνες από την ιστορική μπυραρία της Λευκωσίας, Corner (πριν από το τέλος)

Article featured image

Γυμνά σώματα, αλκοόλ και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης

Article featured image

Η Μαρία της Αφρικής που ζούσε στη Φασούλα