«Cocaine Bear»: Η ταινία με την αρκούδα που έκανε κοκαΐνη και προκάλεσε μακελειό

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.

Article featured image
Article featured image


Τέσσερεις δεκαετίες αφότου μια μαύρη αρκούδα βάρους 175 κιλών κατάπιε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε ένα δάσος της Τζόρτζια των ΗΠΑ, μια ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 εμπνεύστηκε από την ιστορία της.

Η ταινία «Cocaine Bear» προσφέρει μια μυθιστορηματική περιγραφή του τι συνέβη όταν μια μαύρη αρκούδα βρήκε πολλά κιλά κοκαΐνης στη Τζόρτζια το 1985.

Στο «Cocaine Bear» πρωταγωνιστούν η Keri Russell, ο O'Shea Jackson Jr. και ο Ray Liotta, ο οποίος πέθανε τον Μάιο, σε έναν από τους τελευταίους κινηματογραφικούς του ρόλους. Περιγράφει το μονοπάτι του τρόμου της αρκούδας που προκαλείται από τα ναρκωτικά και τα θύματα που αφήνει πίσω της.

Η ιστορία που παρουσιάζεται στο τρέιλερ είναι προϊόν μυθοπλασίας. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από την Ελίζαμπεθ Μπανκς και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου.



Σχολιάζοντας την ταινία στο Twitter, ο Ίλον Μασκ δήλωσε «πάντοτε αναρωτιόμουν για την ιστορία αυτής της αρκούδας», εισπράττοντας πάνω από 41.000 like και κάνοντας τους παραγωγούς της να τρίβουν τα χέρια τους για τη τζάμπα διαφήμιση…



Η πραγματική ιστορία

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980. Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 1985 ότι μια μαύρη αρκούδα βάρους 175 κιλών πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης αφού ανακάλυψε μια παρτίδα του ναρκωτικού, σύμφωνα με ένα άρθρο της United Press International που δημοσιεύτηκε στους New York Times. «Η κοκαΐνη προφανώς έπεσε από ένα αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Andrew Thornton, ένας καταδικασμένος λαθρέμπορος ναρκωτικών που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Knoxville του Tenn, επειδή μετέφερε πολύ βαρύ φορτίο κατά την πτώση με αλεξίπτωτο», ανέφερε η U.P.I.

Ο Δρ Κένεθ Αλόνσο, επικεφαλής ιατροδικαστής της πολιτείας εκείνη την εποχή, δήλωσε μετά από αυτοψία τον Δεκέμβριο του 1985 ότι η αρκούδα είχε απορροφήσει τρία ή τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης στην κυκλοφορία του αίματός της, αν και μπορεί να είχε φάει περισσότερα, ανέφερε το Associated Press εκείνο το μήνα.

Σήμερα, η ίδια ακριβώς αρκούδα λέγεται ότι εκτίθεται στο Λέξινγκτον του Κεντάκι στο εμπορικό κέντρο Kentucky for Kentucky Fun Mall. Το εμπορικό κέντρο ανέφερε σε ανάρτηση στο blog του τον Αύγουστο του 2015 ότι οι εργαζόμενοι εκεί ήθελαν να μάθουν τι απέγινε η αρκούδα και ανακάλυψαν ότι είχε ταριχευτεί.

cocaine-bear-tarixevmeni_city.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ