Οικογένεια υιοθέτησε αυτό το αδέσποτο «σκυλάκι» που τελικά δεν ήταν σκυλάκι

Είδαν το ζώο να περιπλανιέται στους δρόμους και αποφάσισαν να το πάνε σπίτι, μόνο που εκεί κατάλαβαν ότι αυτό που βρήκαν ήταν ένα άγριο ζώο.

Article featured image
Article featured image


Όταν μια οικογένεια στη Μασαχουσέτη αντιλήφθηκε πως ένα «κουτάβι» περιπλανιόταν στους δρόμους, αποφάσισε να το πάρει σπίτι. Τελικά όμως αντιλήφθηκαν πως αυτό που είχαν διασώσει δεν ήταν σκύλος, αλλά ένα νεαρό άγριο ζώο.

Η οικογένεια είχε διασώσει ένα μικρό κογιότ.

«Αφού κατάλαβαν το μπέρδεμα, μας κάλεσαν για βοήθεια», ανέφερε κέντρο για τα άγρια ζώα, στο οποίο απευθύνθηκε η οικογένεια. Το ζώο εκτιμάται ότι είναι 5-6 εβδομάδων και οι ειδικοί του έκαναν ήδη τα πρώτα εμβόλια.



Αυτήν την εποχή, δεν είναι ασυνήθιστο να εντοπίζουν οι πολίτες μικρά κογιότ ή αλεπούδες, που περιπλανιούνται, επεσήμανε ο Ζακ Μερτζ, επικεφαλής του Cape Wildlife Center. Τα ζώα φτάνουν σε μια ηλικία που αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο μόνα τους, μακριά από τις οικογένειές τους. Δεν είναι σαφές αν το συγκεκριμένο απλά είχε απομακρυνθεί πολύ ή αν η μητέρα του τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

Τώρα, οι άνθρωποι του κέντρου σχεδιάζουν να μεγαλώσουν το ζώο αυτό μαζί με ένα θηλυκό μικρό κογιότ, περίπου 3-4 εβδομάδων, που μεταφέρθηκε πρόσφατα εκεί. Κάτι τέτοιο έχει μεγάλη σημασία, λόγω της κοινωνικής φύσης των κογιότ, επεσήμανε ο Μερτζ, μιλώντας στο CNN.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για ένα μικρό που έχει χάσει την οικογένειά του είναι τουλάχιστον να του παρέχεις ένα αδελφάκι παρόμοιας ηλικίας. Και αυτό γιατί- αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και δεν ανακατευτούμε- το ένα αδελφάκι θα είναι το πρότυπο του άλλου και μπορούν να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται το ένα από το άλλο», εξήγησε.



Το προσωπικό του κέντρου προσπαθεί να έρχεται σε όσο το δυνατόν μικρότερη επαφή με τα κογιότ, προκειμένου να μην συνδέσουν τους ανθρώπους με την τροφή και για να μεγαλώσουν όσο πιο φυσικά γίνεται. Επίσης, προσπαθούν να αντιγράψουν όσο το δυνατόν το φυσικό περιβάλλον των κογιότ- για παράδειγμα με προκλήσεις για την τροφή και το σκαρφάλωμα- προκειμένου να τα βοηθήσουν να εξασκήσουν τύπους συμπεριφοράς που θα χρειαστούν στη φύση.

Τα δύο μικρά θα «γνωριστούν» σε λίγες ημέρες, αφότου έχει μεγαλώσει λίγο το θηλυκό. Αν όλα πάνε καλά, θα περάσουν έξι μήνες στο κέντρο προτού τα απελευθερώσουν στη φύση.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Μερτζ επεσήμανε ότι όποιος εντοπίσει ένα μικρό κογιότ, ή άλλο ζώο, μόνο στη φύση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι γονείς του μπορεί να είναι κοντά. Οπότε, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους τοπικούς φορείς για τα άγρια ζώα, προτού παρέμβει.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ