Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

Πέσαμε πάνω σε μια οπτική ψευδαίσθηση που υποστηρίζει -λέμε τώρα- ότι αποκαλύπτει την καριέρα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Article featured image
Article featured image


Μια ακόμη οπτική ψευδαίσθηση κάνει τον γύρο του Διαδικτύου υποστηρίζοντας ότι αποκαλύπτει τη... δουλεία των ονείρων σας. Δηλαδή, αν είστε μαθητές ή σκέφτεστε να αλλάξετε καριέρα, παράλληλα με τους σχολικούς ή άλλους συμβούλους, μπορείτε να συμβουλευτείτε και την εν λόγω εικόνα για να ανακαλύψετε τη δουλειά που σας ταιριάζει. Εντάξει, προφανώς κάνουμε πλάκα, αλλά πάμε να τη δούμε (χωρίς ιδιαίτερο λόγο).

Πρόκειται για μια οπτική ψευδαίσθηση που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Your Tango με τίτλο «Ένα τεστ προσωπικότητας που αποκαλύπτει την καριέρα που πρέπει να ακολουθήσετε».

Ουσιαστικά, τρία είναι τα πράγματα που μπορεί κανείς να διακρίνει, κοιτάζοντας αυτήν την εικόνα. Ενα σαλιγκάρι, έναν χάρτη και ένα κρανίο. Το τι θα δείτε πρώτα, μαρτυρά, σύμφωνα με τους δημιουργούς της εν λόγω οπτικής ψευδαίσθησης και τη δουλειά των ονείρων σας. Τόσο απλά, εύκολα και γρήγορα!

The-first-thing-you-see-in-this-optical-illusion-could.jpg


Σαλιγκάρι

Αν είδατε πρώτα το σαλιγκάρι, είστε το είδος του ατόμου που πρέπει να ακολουθήσει έναν τομέα εργασίας, στον οποίο θα περνάτε πολύ χρόνο αλληλεπιδρώντας με άλλους ανθρώπους.

Αν και η πρώτη δουλειά που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό, ακούγοντας αυτό, είναι το Ανθρώπινο Δυναμικό (HR), αυτή σίγουρα δεν είναι η μόνη επιλογή, καθώς σας ταιριάζει οποιαδήποτε δουλειά, στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εξυπνάδα σας, τη φωνή και τα skills σας με τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που έφτιαξαν την οπτική ψευδαίσθηση, σάς ταιριάζουν δουλειές όπως εκπρόσωπος ανθρώπινου δυναμικού, διαχειριστής γραφείου, δάσκαλος, οδηγός λεωφορείου, κοινωνικός λειτουργός.


Κρανίο


Όσοι εντοπίσατε πρώτα το κρανίο, πρέπει να ακολουθήσετε καριέρα στις τέχνες και γενικά να κατευθυνθείτε σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργικότητα, ήτοι ζωγράφος, χορευτής, τραγουδιστής, συγγραφέας, δάσκαλος τέχνης.


Χάρτης


Όσοι είδατε πρώτα τον χάρτη -εμείς ακόμα τον ψάχνουμε- αγαπάτε την επίλυση προβλημάτων και έχετε αναλυτικό μυαλό.

Θα μπορούσατε να εργαστείτε ως μηχανικός, επιστήμονας ή ακόμα και ως αρχιτέκτων. Ο εγκέφαλός σας «διαπρέπει» στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων και μερικές από τις θέσεις εργασίας που σάς ταιριάζουν είναι φοροτεχνικός, δικηγόρος, μαθηματικός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ