Μια κυπριακή παραλία στην πρώτη θέση ως ο καλύτερος προορισμός για τουρίστες

Το top 10 του Quotezone.

Article featured image
Article featured image


Οι ειδικοί στην ταξιδιωτική ασφάλιση στο Quotezone.co.uk δημιούργησαν τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Παραλιών για το 2024, με σκοπό να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να βρουν την ιδανική παραλία για τις διακοπές τους.

Ο δείκτης κατατάσσει δέκα δημοφιλείς ευρωπαϊκές παραλίες με βάση παράγοντες όπως η θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα, τις κριτικές 5 αστέρων, το μέσο ημερήσιο κόστος και τα κύματα.

nissi.jpg



Η παραλία Nissi στην Αγία Νάπα έχει ανακηρυχθεί η καλύτερη παραλία στην Ευρώπη. Η παραλία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι γνωστή για τα γαλαζοπράσινα νερά της, τη χρυσή άμμο, τις ζεστές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα.

«Αυτός ο απόλυτος παραλιακός προορισμός βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία για την καθαριότητα, καταγράφοντας οικονομικό ημερήσιο κόστος 103 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί κάποιος για μια ημερήσια εκδρομή, όπως γεύματα, μεταφορές, ακόμη και διανυκτέρευση», αναφέρεται.



Η παραλία Mellieha Bay της Μάλτας είναι η δεύτερη στη λίστα. Η παραλία διαθέτει, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρυστάλλινα νερά ιδανικά για κολύμβηση.

malata.jpg



Η παραλία Portoroz στη Σλοβενία ​​είναι ένα κρυμμένο στολίδι στην Ευρώπη. «Αυτός ο προορισμός μπήκε στην πρώτη τριάδα, αφού συνδυάζει το χαμηλό κόστος, τη ζεστή θερμοκρασία της θάλασσας και των ήπιων κυμάτων, καθιστώντας την, την πιο ασφαλή παραλία για μικρά παιδιά».

polo.jpg



Τα ελληνικά νησιά είναι απίστευτα δημοφιλή στους τουρίστες και μεταξύ της μεγάλης ποικιλίας όμορφων παραλιών, η παραλία Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι μια από τις πιο γνωστές στην χώρα, όπως αναφέρεται, και βίσκεται στην τέταρτη θέση.


elafonisi-kriti.jpg



Μια παραλία στην Κορσική της Γαλλίας ήρθε τελευταία στην κατάταξη, κυρίως λόγω των ακριβών εξόδων, ξενοδοχείου και μεταφοράς, που κοστίζει στους ταξιδιώτες υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τον φθηνότερο προορισμό, τη Σλοβενία.

gallia.jpg



Η Αγγλία δεν είναι γνωστή για τις παραλίες της, ωστόσο πολλοί Βρετανοί εξακολουθούν να σχεδιάζουν όμορφες παραθαλάσσιες διακοπές και η παραλία Μπόρνμουθ, που είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους παραθεριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παραλία Μπόρνμουθ προσφέρει όμορφη θέα λόγω της προβλήτας που βρίσκεται στο σημείο, παρόλα αυτά έχει καταταχθεί στην ένατη θέση.

agglia.jpg



Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ειδικός ταξιδιωτικής ασφάλισης στην Quotezone, Greg Wilson, δήλωσε: «Οι ταξιδιώτες που αναζητούν την τέλεια καλοκαιρινή απόδραση θα βρουν προορισμούς όπου μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και να χαλαρώσουν στην παραλία χωρίς να ανησυχούν για μεγάλα κύματα και χαμηλές θερμοκρασίες».

«Η ομάδα μας εξέτασε δέκα δημοφιλείς προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών σε όλη την Ευρώπη. Η κατάταξη έγινε σύμφωνα με παράγοντες όπως οι θερμοκρασίες του νερού και του αέρα, τα κύματα και οι κριτικές 5 αστέρων. Ένας άλλος παράγοντας που λάβαμε υπόψη ήταν το ημερήσιο κόστος σε κάθε προορισμό, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων, της μεταφοράς και των ξενοδοχείων, καθώς πολλές οικογένειες αναζητούν φτηνές διακοπές», είπε.

Σημείωσε δε πως «ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Παραλιών μας για το 2024 κατέληξε ότι η παραλία Nissi στην Αγία Νάπα της Κύπρου είναι ο νούμερο ένα παραλιακός προορισμός με εξαιρετικές βαθμολογίες σε κάθε κατηγορία».

Το top 10:

deka-kal;iteres.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ