15 άρθρα και ρεπορτάζ της CITY του 2018 που αξίζει να διαβάσετε ξανά

Ρεπορτάζ, έρευνες και συνεντεύξεις που καταγράφουν ιστορίες, στιγμές και εικόνες από όλη την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα στις πιο πάνω γραμμές, περιγράφεται ακριβώς αυτό που αγαπά και επιδιώκει να κάνει η συντακτική ομάδα της CITY. Να συναντά ανθρώπους, να καταγράφει ιστορίες και να αναδεικνύει θέματα που υπάρχουν, ζουν και εξελίσσονται δίπλα μας, αλλά πολλές φορές κανείς δεν τα προσέχει ή κάποιοι φροντίζουν να αγνοούν.

Πώς είναι, άραγε, να εργάζεσαι ως gay male escort; Ή πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι γεμάτο με δεινόσαυρους; Είναι εθισμένοι οι gamers; Και πόσο εύκολο είναι να παρατήσεις τη σίγουρη δουλειά σου για να ξεκινήσεις κάτι από το μηδέν στην Κύπρο; Πόσο έτοιμος είσαι να ακούσεις αλήθειες για τον καρκίνο και πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα, ανύπαντρη, να υιοθετήσει ένα μωρό;

Παρότι η επιλογή δεν ήταν εύκολη, κάναμε μια λίστα με 15 θέματα που έπαιξαν το 2018 στη CITY και που σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα ξαναδιαβάσεις.

 

Συναντήσαμε έναν τυφλό συμπατριώτη μας και διαπιστώσαμε πόσο δύσκολη είναι η ζωή του (εξ αιτίας μας)

Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να ρωτήσεις έναν τυφλό; Και πώς θα ένιωθες αν στεκόσουν απέναντί του; Η CITY συνάντησε τον Σταύρο Λεωνίδου και μίλησε μαζί του περπατώντας, μετ' εμποδίων, το τετράγωνο της γειτονιάς του.



 

 

Ο Κωνσταντίνος είναι ο συνοδός του Νικόλα, ενός άριστου μαθητή με εγκεφαλική παράλυση



Ο Κωνσταντίνος Μαλεκκίδης, μιλάει για τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις ευχάριστες στιγμές και τον πλούτο του να είσαι συνοδός παιδιού με αναπηρία σε μία Κύπρο που δεν σου δίνει τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια.  



 

12 Ε/κ περιγράφουν πώς ήταν η ζωή μαζί με τους Τ/κ... πριν τις φασαρίες

12 άνθρωποι που βίωσαν στο πετσί τους τα κακά του πολέμου, θυμούνται πώς ήταν η ζωή τους πριν, τότε που είχαν για γείτονες Τουρκοκύπριους. Μέσω ιστοριών μάς περιγράφουν πώς ήταν οι σχέσεις τους σε επίπεδο καθημερινότητας πριν την Εισβολή, ενώ μας λένε αν θα μπορούσαν να ζήσουν ξανά μαζί τους σε περίπτωση που βρισκόταν μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα αύριο.





 

Κάναμε 20 συχνές (και απλές) απορίες για τον καρκίνο στον Δρ. Γιώργο Καραγιάννη

Ένα θέμα δύσκολο ακόμη και για να αρθρώσεις το όνομά του, πόσο μάλλον να μιλήσεις γι’ αυτό. Ωστόσο η κουβέντα με τον Δρ. Γιώργο Καραγιάννη ήταν ουσιαστική και αρκετά διαφωτιστική σε πολλές απορίες που είχαμε για τον καρκίνο.

 

 



Gaming και Εθισμός [Όχι, δεν συμβαίνει αυτό που νομίζεις]

Η Δρ Ελισάβετ Κιούρτη (Κοινωνιογλωσσολόγος / Gaming Literacy, βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους και μας απαντά στο κατά πόσο είναι ή όχι διαταραχή ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, πού να ψάξουμε τις αιτίες, ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των γονιών, αλλά και ποια είναι η διαφορά των gamers από τους players.

 

 

5 Κύπριοι που παραιτήθηκαν από τη (σίγουρη) δουλειά τους για να φτιάξουν κάτι δικό τους

Πόσο εύκολα θα το έκανες εσύ αυτό; Κάποιοι το τόλμησαν και όπως φάνηκε, στην πορεία, το ρίσκο του βγήκε σε καλό. Η CITY συνάντησε 5 νέους ανθρώπους που ρίσκαραν και προσπάθησε να καταλάβει πώς το έκαναν.

 

 

H ζωή ενός νταλικέρη στην Κύπρο μέσα από 32 εικόνες

Χιλιάδες χιλιόμετρα στο δρόμο και άπειρες ώρες πίσω από το τιμόνι. Μπορεί στην Κύπρο οι αποστάσεις να είναι μικρές, η ζωή ενός νταλικέρη, όμως, δεν είναι τόσο εύκολη ούτε και τόσο βαρετή όσο, ίσως, νομίζεις. Η CITY ανέβηκε σε μία νταλίκα και ταξίδεψε μαζί τους μέχρι το λιμάνι της Λεμεσού και ξανά πίσω στη Λευκωσία.

 

 

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό της Μόνικας στο Τσέρνομπιλ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Όταν ακούς Τσέρνομπιλ, όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό είναι αποκρουστικά και έτσι θα έπρεπε να είναι. Η CITY ταξίδεψε μέχρι εκεί, μέσα από τα μάτια και τις μνήμες της Μόνικας Κουρουφέξης, η οποία κατέγραψε τη συγκλονιστική της εμπειρία.

 

 

 

«Τον όρο πόρνη τον δέχομαι. Ενίοτε δέχομαι και τον όρο ‘άντρας’»

Ο Λούκας μιλάει και φωτογραφίζεται για τη CITY, φορώντας τα απολύτως απαραίτητα και κάποιες φορές ούτε καν αυτά. Δεν ντρέπεται για τίποτα. Ούτε για το σώμα του ούτε για τη δουλειά του ως συνοδός κυρίων, γι’ αυτό και όταν του ζητήσαμε  να μας μιλήσει γι' αυτόν, δεν δίστασε ούτε λεπτό.  

 



 

Αντί να φτιάξει ουρανοξύστες, δώρισε εκατομμύρια στον Δήμο Λεμεσού

Ο Δημήτρης Τοκαρής συνάντησε για τη CITY έναν άνθρωπο που άφησε πραγματικά το στίγμα του στο κυπριακό θέατρο, ενώ όταν αποσύρθηκε η έμφυτη ευγένειά του και η αγάπη του για τη Λεμεσό, εκφράστηκαν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.



 

 

Δύο Κύπριοι που διαπρέπουν σε γυναικοκρατούμενα επαγγέλματα

Όσο και αν θέλουμε να απαλείψουμε τα στερεότυπα, η κοινωνία μας ακόμη αρέσκεται στο να βάζει ταμπέλες και χαρακτηρισμούς, γι’ αυτό και η Γιώτα Κούμουρου συνάντησε, για τη CITY, δύο άντρες που κάνουν επαγγέλματα που θεωρούνται γυναικοκρατούμενα και τους ρώτησε πώς είναι να ζεις με αυτή την «ταμπέλα».

 

 

 

Συνέντευξη με έναν φανατικό «αμπελοπουλλάρη»

Μία από τις πολλές ανοιχτές πληγές της Κύπρου, που παρά τις ευρωπαϊκές πιέσεις και τα πρόστιμα, δεν λέει να κλείσει ή να παταχθεί. Ένας φανατικός αμπελοπουλλάρης μιλά στη CITY για το καρτέλ που υπάρχει στην Κύπρο και τι θεωρούν από τη δική τους πλευρά, ότι πρέπει να γίνει.

 

 

 

Η Άντρη προσπάθησε να υιοθετήσει, αλλά την απέρριψαν γιατί δεν είχε σύντροφο

Η Άντρη Ιωακείμ, μια γυναίκα 43 ετών από τη Λευκωσία, η οποία εργάζεται σε μεγάλο ιδιωτικό οργανισμό με πολύ καλές απολαβές, πριν από μερικά χρόνια μπήκε στη διαδικασία υιοθεσίας ή αναδοχής παιδιού, δυστυχώς, όμως, κάποιοι της το απαγόρευσαν γιατί δεν είναι παντρεμένη και ούτε είχε σκοπό να παντρευτεί.



 

 

Ο κύριος Γιώργος μετακόμισε στην Αθηένου… μαζί με τους δεινόσαυρούς του

Πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι γεμάτο με δεινόσαυρους; Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης ταξίδεψε μέχρι την Αθηαίνου και μίλησε με τον άνθρωπο που έχει κάνει μέρος της ζωής του και της καθημερινότητάς του, τα υπερμεγέθη αυτά ζώα.





 

Περάσαμε 4 ώρες με έναν Drag Queen [στην Κύπρο]

Ο Κωνσταντίνος μεταμορφώνεται σε Κόνι μπροστά στο φακό της CITY και μιλάει για όλα όσα τον απασχολούν, για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ένεκα της διαφορετικότητάς του και για τα όνειρα που έχει ως Drag Queen.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ