«Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη δόξα του πραγματικού, ατόφιου Heavy Metal»

Με αναφορές στα κλασικά heavy συγκροτήματα, με ένα ολοκαίνουργιο δίσκο από τη σπουδαία εταιρεία «Metal Blade Records», έχοντας υπογράψει στο «The Agency Group», το μεγαλύτερο booking agency παγκοσμίως και φυσικά με καλά δουλεμένο υλικό και πολύ δυνατή σύσταση (μεταξύ των οποίων ένας Κύπριος και δύο Ελλαδίτες), οι Mirror ετοιμάζονται να ενισχύσουν τη δόξα του πραγματικού, ατόφιου heavy metal, τόσο με τα live τους σε φεστιβάλ και περιοδείες όσο και με τις πωλήσεις που ευελπιστούν να κάνουν σε Γερμανία και Αμερική.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγες μόνο μέρες πριν από την παγκόσμια επίσημη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ τους, που είχε οριστεί για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μιλήσαμε με τον μπασίστα και εμπνευστή των Mirror, τον Ελλαδίτη Tas Danazoglou.


Είμαστε επηρεασμένοι από όλα τα κλασικά heavy συγκροτήματα αλλά και από πιο παλιές heavy rock μπάντες του ’70.


Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Mirror;

Οι Mirror είναι ένα κλασικό heavy metal group επηρεασμένο από κλασικά συγκροτήματα των late 70s και early 80s. Αυτό που μας χαρακτηρίζει και επομένως μας κάνει να ξεχωρίζουμε από παρόμοια συγκροτήματα είναι το ότι έχουμε καλογραμμένα τραγούδια με στίχους και μελωδία διπλών κιθαρών που εύκολα μπορεί κάποιος να αποστηθίσει.

 

Το πρώτο single-προπομπός του άλμπουμ που κυκλοφόρησαν με τίτλο «Heavy King»



Ο ήχος σας μπορεί να θυμίσει κάτι γνώριμο; Η μπάντα έχει επιρροές ή αναφορές στον ήχο κλασικών rock μπάντων;

Βεβαίως, είμαστε επηρεασμένοι από όλα τα κλασικά heavy συγκροτήματα αλλά και από πιο παλιές heavy rock μπάντες του ’70.


Σε 30 χρόνια κανείς δεν θα ακούει emo! Αλλά ακόμα θα ακούνε Led Zeppelin, Deep Purple και Black Sabbath.


Και ποιο στοιχείο είναι αυτό που σας πάει ένα βήμα παραπέρα; Που σας καθιστά μια σύγχρονη μπάντα του 2015;

Δεν είμαστε σύγχρονη μπάντα με την έννοια του μοντερνισμού. Έχουμε παλιό ήχο αλλά χωρίς να γίνεται επιτηδευμένα vintage.

Υπάρχει κενό στην αγορά για αυτό το project; Τι σκεφτόσουν όταν άρχισες να το δουλεύεις στο μυαλό σου;

Όταν έγραψα όλα τα τραγούδια για τους Mirror απλά ήθελα να φτιάξω μουσική ανάλογη των ινδαλμάτων μου που λατρεύω. Ποτέ δεν σκέφτομαι ούτε εμπορικά, μα ούτε κι αν υπάρχει αγορά για αυτό το είδος. Σε όποιον αρέσει!

Γιατί Mirror;

Το όνομα Mirror προέκυψε όταν διάβαζα μια ιστορία του Brian Lumley που ονομάζεται «The Mirror Of Nitocris». Επίσης, ο καθρέφτης είναι ένα περίεργο αντικείμενο που έχει μαγικές και μυστικιστικές ιδιότητες.


Σίγουρα το να είσαι σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία βοηθά αρκετά. Αλλά πολύ σημαντικό είναι επίσης το ότι υπογράψαμε στο The Agency Group που είναι το μεγαλύτερο booking agency παγκοσμίως.




Πώς έφτασαν οι Mirror να έχουν τη σημερινή τους σύσταση;

Όταν έγραψα όλα τα τραγούδια στο μπάσο, επικοινώνησα με τον εξαιρετικό μου φίλο από Κύπρο, Jimmy Μαυρομάτη, ο οποίος ενθουσιάστηκε όσο κι εγώ για αυτό το project. Μετά επικοινώνησα με τους Gomez Arellano (ντραμς) και Στάμο Κολιούση (κιθάρα). Τέλος, επιλέξαμε για δεύτερη κιθάρα τον Matt Olivo. Ήμασταν όλοι φίλοι από πριν και αυτό το γεγονός βοήθησε στο να έχουμε μια ευχάριστη και δημιουργική ατμόσφαιρα.

Μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε νοουμένου ότι πίσω από την μπάντα είναι η σπουδαία εταιρεία Metal Blade Records;

Σίγουρα το να είσαι σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία βοηθά αρκετά. Αλλά πολύ σημαντικό είναι επίσης το ότι υπογράψαμε στο The Agency Group που είναι το μεγαλύτερο booking agency παγκοσμίως. Από εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε σωστά για εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, περιοδείες κ.λπ. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ναι μεν όλοι αυτοί οι παράγοντες βοηθούν, αλλά από την άλλη θα πρέπει η μπάντα να είναι πάνω από τα σημερινά επίπεδα με ένα δίσκο δυναμίτη και φοβέρες live εμφανίσεις.

Χρέη παραγωγού ποιος εκτελεί;

Την παραγωγή την έκανε ο ντράμερ μας Gomez Arellano, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης παραγωγός σε συγκροτήματα όπως Ghost, Cathedral, Angel Witch, Paradise Lost κ.λπ. Με την επίβλεψή μου βεβαίως.


Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε CD, τρεις διαφορετικές εκδόσεις βινυλίου, digital και ίσως αργότερα και σε κασέτα audio.


Πόσο καλά δικτυωμένος είναι ο παραγωγός σας, πόσα καλά ξέρει το παιχνίδι και ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις εκεί έξω αναφορικά με τη μουσική σας;

Είναι πολύ δικτυωμένος όπως ανάφερα πριν και μέχρι τώρα η ανταπόκριση από περιοδικά όπως Μetal hammer, Ιron fist και Rock hard ήταν φοβερή.

 



Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου παγκοσμίως. Θα κυκλοφορήσει και με την παραδοσιακό μορφή, σε CD, LP ή ακόμα και σε βινύλιο ή μόνο σε digital μορφή;

Θα κυκλοφορήσει σε CD, τρεις διαφορετικές εκδόσεις βινυλίου, digital και ίσως αργότερα και σε κασέτα audio.

Ας πούμε ότι η Κύπρος δεν είναι δυνατή αγορά για μια μπάντα όπως εσείς, αν και τηρουμένων των αναλογιών υπάρχει αρκετό κοινό. Ποιες αγορές θα θέλατε να κερδίσετε; Η βάση σας είναι στο Λονδίνο, σωστά;

Πιστεύω πως ανεξαρτήτως χώρας οι πραγματικοί οπαδοί του Heavy Metal θα λατρέψουν τους Mirror. Οι μεγαλύτερες αγορές πάντως είναι η Αμερική και η Γερμανία. Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι πωλήσεις, αλλά η γνησιότητα και η αγνότητα του μεταλλικού μας ήχου. Δεν είμαστε εδώ για να βγάλουμε λεφτά. Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη δόξα του πραγματικού, ατόφιου Heavy Metal.

 



Το cover του πρώτου ομώνυμου δίσκου που κυκλοφορεί επίσημα παγκοσμίως στις 13 Νοεμβρίου


 


Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη δόξα του πραγματικού, ατόφιου Heavy Metal.


Τι νοσταλγείτε περισσότερο από την εποχή που στη μουσική μεσουρανούσαν μπάντες όπως οι Scorpions, UFO, Iron Maiden και Deep Purple;

Τίποτα δεν νοσταλγούμε. Τα προαναφερθέντα συγκροτήματα είναι ακόμη τα μεγαλύτερα και τα σπουδαιότερα. Όλα τα ψευτο-παρακλάδια του ‘μοντέρνου Metal’ θα εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Σε 30 χρόνια κανείς δεν θα ακούει emo! Αλλά ακόμα θα ακούνε Led Zeppelin, Deep Purple και Black Sabbath.

 

Μάθε περισσότερα για τους Mirror και τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους ΕΔΩ και ΕΔΩ.



Η συνέντευξη των Mirror δημοσιεύθηκε αρχικά στο Time Out Cyprus, τεύχος Νοεμβρίου 2015.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ