Τι πιστεύουν οι Κύπριοι για τις Φιλιππινέζες;

Μια Φιλιππινέζα μάς «δικάζει» με ένα viral βίντεο στο Tik Tok.

Article featured image
Article featured image


Το στερεότυπο είναι η υπεργενικευμένη πεποίθηση σχετικά με μια κατηγορία ανθρώπων. Είναι, με άλλα λόγια, η προσδοκία ότι ο άνθρωπος που ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ομάδας στην οποία ανήκει.

Για παράδειγμα «Οι Κύπριοι μιλούν δυνατά/φωνάζουν λες και τσακώνονται συνεχώς» ή «Οι Γερμανοί είναι οργανωτικοί» και ούτω καθεξής. Φυσικά, τα στερεότυπα είναι γενικευμένα, επειδή το άτομο υποθέτει ότι το στερεότυπο που πιστεύει για μια κατηγορία ανθρώπων ισχύει για κάθε μεμονωμένο άτομο, οδηγώντας ενίοτε στην κοινωνική κατηγοριοποίηση, η οποία είναι ένας από τους λόγους ανάπτυξης συμπεριφορών προκατάληψης.

Ζώντας πλέον στις σύγχρονες κοινωνίες, είναι συχνό φαινόμενο η απόδοση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών στα άτομα μιας ομάδας -φυλετικής ή άλλης-, τα οποία μπορεί, μερικές φορές, να ισχύουν, αλλά στις πλείστες περιπτώσεις είναι ανυπόστατα και απόρροια ρατσιστικών ή άλλων προκαταλήψεων.

Στο πιο κάτω βίντεο, μια Φιλιππινέζα πετσοκόβει, μέσω ενός βίντεο στο Tik Tok, όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν για τις γυναίκες της φυλής της, στην Κύπρο (μας).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ